Natalie

Van jongs af aan hebben bewustzijn en de natuur veel voor mij betekend.
Bomen, beagles en veel buiten zijn maken me gelukkig. Ik hou van licht,
van mooie kleuren en ik heb een zwak voor eigenwijze mensen.

Voor de afscheidsviering heb ik een groot vertrouwen in de veerkracht en creativiteit van de nabestaanden. De unieke mens die elke overledene was, kan op vele manieren gezien, gehoord, gevoeld en gevierd worden.


Natalie Bosscher

Stervensbegeleiding

Ik heb 10 jaar met veel plezier in Hospice Dignitas in Hoorn gewerkt. Eerst als zorgvrijwilliger en later ook als vrijwilliger geestelijk welzijn. Ook heb ik daar het gebruik van hand- en voetmassage en aromatherapie helpen introduceren.

Ik ben niet meer bang voor de dood en zie die nu als onlosmakelijk verbonden met het leven. Het leven is juist zo kostbaar en waardevol omdat het eindig is.  


Natalie Bosscher

Het uitvaartvak in de praktijk

Dit prachtige werk, het verzorgen en begeleiden van mensen in de laatste fase van hun leven, bracht me in aanraking met uitvaartbegeleiding. Steeds werd ik uitgenodigd voor de volgende stap op mijn pad. Eerst door Martien Weel, een heel praktische en eigen-wijze uitvaartbegeleider. Bij hem mocht ik een jaar lang meelopen en heb ik veel van het vak geleerd. Maar bij het heel emotionele afscheid van Jochem-Bram, een prachtige tiener van dezelfde leeftijd als destijds mijn kinderen, kwam het verdriet zo dichtbij dat ik wilde stoppen met het uitvaren.

Toch ging mijn hart weer helemaal open toen ik een half jaar later opnieuw gevraagd werd, ditmaal door Gijsje Teunissen van Charon Uitvaartbegeleiding. Daar ben ik 12 jaar aan verbonden geweest, waarvan ruim 7 jaar als franchisehouder: Charon Hoorn. Hier leerde ik over liefdevolle begeleidingen, sfeervolle rituelen, opbaren op graszoden, stijlvolle en natuurlijke materialen, en wat er allemaal nog méér mogelijk is op uitvaartgebied.

Mijn eigen visie

Ik zie de dood als onlosmakelijk verbonden met het leven. Het leven is juist zo kostbaar en waardevol omdat het eindig is. En tegelijkertijd zie ik de dood niet als een echt einde, maar meer als een verandering van vorm, zoals een rups die verandert in een vlinder. De essentie van de ander blijft aanwezig in je leven, maar op een nieuwe manier. Dit besef vraagt om verwondering, om vertrouwen, om liefde.

Ik lees graag en veel over stervensbegeleiding, rouwbegeleiding en spiritualiteit. Zelf sta ik ook spiritueel in het leven. Ik mediteer en geef tweemaal per week les in tai chi en qigong. Het is heerlijk om mensen blij te maken en te helpen ontspannen

Toen mijn buurman zag dat mijn man thuis lag opgebaard, was hij helemaal overstuur. Dat had zijn vrouw ook zo graag gewild, maar de begrafenisvereniging had gezegd dat dat niet kon. ‘Al had ik het raam eruit moeten halen!’ zei Natalie toen. Dat is echt typisch Natalie, die daadkracht.

 

Moniek Greven


Uitvaartbegeleiding

Ik breng graag licht en houvast in een tijd van verdriet, onzekerheid en rouw. Door er te zijn, probeer ik rust en ruimte te bieden en dienstbaar te zijn aan dat wat er van moment tot moment nodig is. 

Het liefst doe ik de laatste verzorging samen met de familie, mede omdat dit voor hun zo’n liefdevol begin is van hun eigen rouwverwerking.

Voor de afscheidsviering heb ik een groot vertrouwen in de veerkracht en creativiteit van de nabestaanden. De unieke mens die elke overledene was, kan op vele manieren gezien, gehoord, gevoeld en gevierd worden. Een mooi ritueel kan de aanwezigen hierbij helpen om zich te verbinden met wat wezenlijk is, in alle eenvoud.

Liefdevolle uitvaartbegeleiding.

Ook ben ik altijd beschikbaar om een lezing te komen geven over alle mogelijkheden rond overlijden, opbaren en uitvaren.

Ervaring

“Wij geven jou een 10 voor de manier waarop je deze roeping vormgeeft. Dank voor je liefde, aandacht, zorgvuldigheid, respect en compassie.”

Aafke Bruijn

Natalie Bosscher Uitvaart

C van Pallandthof 45
1628 ZG Hoorn

info@nataliebosscheruitvaart.nl
06-45 24 44 51 (24/7)

Omdat er liefde is
bestaat er geen voorbij
in alle eeuwigheid ben jij

Toon Hermans