Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld van 19-20 uur een kaars aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven, creëren we daarmee samen een golf van licht die over de hele aardbol gaat. Zo wordt de wereld even letterlijk wat lichter voor alle mensen die een kind verloren hebben, door het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Ook in Nederland worden op meerdere locaties herdenkingsbijeenkomsten gehouden, waaronder in Hoorn. Mocht je geen herdenking kunnen of willen bijwonen, dan kun je natuurlijk ook thuis om 19.00 uur een kaars branden.

Ontstaan
World Wide Candle Lighting, oftewel Wereldlichtjesdag, is in 1997 gestart op initiatief van The Compassionate Friends, een Amerikaanse supportgroep voor rouwverwerking met vertakkingen in diverse landen.

Wereldlichtjesdag in Hoorn
Iedereen die een kind(je) heeft verloren, is welkom, of je nu komt als ouder, grootouder, broertje of zusje, verder familielid of vriend. Er komen mensen van alle leeftijden, van jong tot oud. Voor sommigen is het verlies nog heel vers, voor anderen is dat al 30 jaar geleden. Het maakt niet uit of je kind al volwassen was toen het overleed, of niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling.

Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

We steken kaarsen aan, noemen de namen van onze overleden kinderen, luisteren naar mooie muziek en laten lichtjes in een bootje wegvaren over het water. Er is koffie, thee en warme chocomelk.

Opgeven mag, maar hoeft niet. Als je de naam van je kind(je) genoemd wilt horen, geef die dan van te voren even door op een van de volgende manieren:
Facebooksite ‘Wereldlichtjesdag in Hoorn’
info@nataliebosschertuitvaart.nl
06-45244451 (Natalie Bosscher)